2015 reading challenge


     Dacă ar fi să vorbesc despre 2015 ca despre un an plin de lecturi, atunci nu aș vorbi :). Sunt foarte supărată pe mine. De-abia am reușit să citesc jumătate din cărțile propuse pentru acest minunat an.
     Aș fi vrut să fi avut suficient timp să scriu câte ceva pe blog după fiecare lectură. Din păcate nu am avut, ori nu mi-am făcut, nici eu nu știu de ce nu am scris... Câteodată e mai bine să citești și să te bucuri de ceea ce ai citit fără să răstălmăcești, să păstrezi doar pentru tine impresiile (așa mă scuzam). Nu înseamnă că nu îmi place să vorbesc despre cărți (dovada este blogul), să scriu ceea ce am simțit, cum am crezut eu că și-a imaginat autorul întreaga poveste, să îmi pun întrebări și să încerc să-mi răspund ori să primesc răspunsuri... Pur și simplu aș vrea să pot scrie despre fiecare. De aceea, îmi promit mai multe la începutul acestui an.
     Mă uit pe Goodreads și ce văd? Văd Planeta de aur! Iuhuuuu! Prima carte din anul 2015. După săptămâni de așteptare am primit 4 exemplare :) Am trecut printr-o adevărată aventură până am primit-o. Dar a meritat până la ultima pagină! Doi copii și doi adulți au fost foarte fericiți citind-o.
Cărțile lui Haruki Murakami. Oh, da! Le-am devorat în prima jumătate a anului, pentru că am scris o lucrare de disertație despre romanul japonez (în special modern și postmodern: Kawabata - Murakami). 
     Hm... O carte aparte și foarte interesantă (atât din punct de vedere istoric, cât și literar) - Ochii doamnei mele. Este o carte despre care, poate, voi scrie și pe blog. Am scris câte ceva despre Nostalgia, dar nu atât de mulțumitor. Am cam făcut niște rezumate și atât. E, totuși, o carte despre care nu poți scrie dacă ai citit-o cu vreo 4-5 luni în urmă, așa cum, v-ați prins, am făcut-o eu. 
     Mi-au plăcut și Să nu mă părăsești, Cititorul din peșteră, și cam toate, că doar de asta le-am citit :) Ultima din 2015 a fost Scriitor în comunism,  despre care voi încerca să scriu și aici, pentru că îmi plac umorul și ironia autorului. 
     Chiar dacă mă întristează numărul de cărți citite, 2015 a fost un an productiv și frumos. Pentru noul an îmi doresc bucurie, sănătate, liniște și, bineînțeles, să descopăr cât mai multe povești, ceea ce vă doresc și vouă, dragi cititori!
   
La mulți ani!



Comments

  1. Ai fost mai harnică decât mine. Cu mult. Să ai un an bun, Violeta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deloc! Speram la mai mult. Mult mai mult. Anul acesta am redus numarul pentru challenge-ul de pe Goodreads (chiar dacă mă amăgesc de una singură). Îmi promit, totusi, că nu voi lăsa să treacă nicio zi fără să citesc măcar o oră! Cu toate acestea, sunt convinsă că va fi un an plin. An bun îți doresc și eu și să ne vedem cu bine :)

      Delete
  2. Yay! Mulțumim pentru cuvintele bune la adresa lui Hendrik de Mol :-)

    Un 2016 plin de succese și bucurii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi va multumim! Numai ganduri bune pentru anul nou! o/

      Delete

Post a Comment